Muraturi asortate

de Merisor in Muraturi, 18 Sep 2012 | 19836 vizualizari

 

Am reusit sa pun si muraturi asortate. Eu nu folosesc cantitati fixe de legume, pun exact cate am din fiecare, mai ales ca majoritatea sunt din gradina mamei. Mi-au lipsit conopida pe care nu am achizitionat-o din cauza pretului exagerat si varza(alba, rosie).

 

INGREDIENTE

  • Pentru legume si fructe:
  • gogonele
  • castraveciori
  • morcovi
  • telina(radacina si frunze)
  • sfecla rosie
  • sfecla alba
  • gutui
  • mere
  • struguri
  • rondele de hrean
  • Pentru partea lichida:
  • 1 L otet
  • 4 L apa
  • 600 gr zahar
  • 6 linguri sare
  • Condimente:
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • coriandru
  • marar uscat(codite si maciulii)
  • foi de dafin
  • crengute de visin
  • catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

Cum pregatesc eu muraturi asortate:

Am spalat legumele si le-am lasat la scurs. Radacinoasele le-am curatat si le-am taiat felii astfel incat sa le fac loc printre gogonele si castraveciori, deoarece acestia nu se aseaza uniform. Merele si gutuile le-am taiat in patru bucati. iar morcovii in doua. Am pus pe fundul borcanelor mararul uscat, cate 3 catei de usturoi si crengutele de visin si am asezat peste ele legumele si fructele cat am putut de bine, cu grija la struguri pentru a nu-i presa.

Am fiert otetul cu apa, sarea, zaharul si condimentele si l-am turnat fierbinte peste muraturile asortate din borcane si am pus imediat capacele. Borcanele cu muraturi asortate le-am acoperit cu prosoape si le-am tinut asa pana cand s-au racit, apoi le-am trecut in camara.

De obicei pun in borcanele cu muraturi asortate si varza alba si rosie, dar de data aceasta am optat pentru a pune mai multa sfecla care va colora compozitia lichida foarte frumos.

TIPS-URI

1

Pentru cine le doreste muraturi asortate picante se poate adauga si cate un ardei iute in fiecatre borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosar umplut cu conopida, in otet