Facute aseara la cererea fiului meu ca "anexa" la lapte.
Ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf se sare se mixeaza bine pana devine cremos.
Se adauga untul topit si coaja rasa de lamaie si se mixeaza in continuare.
Se adauga smantana si iaurtul si se mixeaza in continiare.
Praful de copt se amesteca cu faina, se adauga peste celelalte ingrediente si se mixeaza pana se omogenizeaza.
Rahatul se taie marunt.
Se ung formele sau se tapeteaza cu forme de hartie.
Se pune in forma o lingura de compozitie, se pun bucetele de rahat si se umple forma cu compozitie cel mult 3/4.
Deasupra se orneaza cu bucatele mici de rahat.
Se introduce in cuptorul preancalzit la 200 grade C pentru 25-30 minute.
Se face testul cu scobitoarea.
Se pot orna sau glazura dupa dorinta.
Eu nu am mai apucat. Au disparut jumatate din ele in 10 minute, cu lapte, la masa de seara.