MUFFINS cu morcov (reteta de post)

de ionela2682 in Dulciuri, 16 Mar 2012 | 8357 vizualizari

 

Asa de mare succes a avut checul cu dovleac ca m-am gandit sa-l prepar sub alta infatisare si aroma..Rezultatul...? PE MASURA ASTEPTARILOR!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de morcov ras fin
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml suc de fructe sau apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • intre 150-200 g faina
  • 1 cana nuca maruntita
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MUFFINS cu morcov (reteta de post):

Modul de preparare al acestor muffins-uri este identic si la fel cu cel al Checului cu dovleac, diferenta fiind ca la acestea am folosit morcov.

http://www.bucataras.ro/retete/chec-cu-dovleac-reteta-de-post-30867.html

Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga sucul proaspat de portocala(am folosit eu),morcov ras pe ochiurile cele mai mici ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar si nuca macinata

- adaugam faina (cat sa iasa un aluat putin mai dens ca cel de chec obisnuit) in care am amestecat praful de copt si bicarbonatul si omogenizam

- compozitia o turnam in forme de muffins unse cu ulei si tapetate cu faina sau cu hartiute speciale dam (ATENTIE !! vom umple hartiutele sau formele doar 1/2 din capacitatea lor) dam  la cuptor si coacem la temperatura medie pana capata culoare aramie si trec testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "MUFFINS cu morcov (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

iry-gabriela 1

16.03.2012, 23:14

bune da mancat

ionela2682 1

17.03.2012, 11:48

mimmi 1

17.03.2012, 14:16

Cu dovleac am incercat sa mi-a placut mult,acum trebuie sa incerc si cu morcovi !

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose umplute si glazurate