Am primit nu demult de la o prietena draga mie cateva buchetele de ciuperca de kefir. Pupici draga Ina! :* :* De atunci am zilnic macar o cana de kefir in casa, pe care il consum ca atare sau il folosesc la aluaturi sau alte retete de prajituri. Daca nu aveti kefir puteti inlocui cu iaurt.
Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu untul. Se omogenizeaza si se lasa la racit.
Intr-un castron amestecam faina, cu zaharul vanilat si praful de copt.
Separat batem ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam amestecul de ciocolata alba si unt, apoi kefirul. Punem si amestecul de faina si omogenizam, amestecand usor.
Compozitia se pune in forma de briose (~ 2 linguri de compozitie) tapetata cu hartiute speciale si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30-40 minute.
Eu am pus cate o lingura de compozitie, o lingurita de dulce de leche si am acoperit cu o inca o lingura de compozitie. Rezultatul este foarte bun, doar ca dulce de leche s-a dus la fund. :)) Daca nu va deranjeaza acest aspect pueti incerca asa sau le faceti simple.