Mucenici moldovenești

de LC in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 4244 vizualizari

 

Menționez că a trebuit să refac această rețetă pe 9 martie , întrucât cei 40 de mucenici făcuți cu o zi înainte s-au radiat total în câteva momente :)) ( rețeta am găsit-o mai demult pe un blog și mi-am notat-o în agendă de unde povestesc eu acum )

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 1 kg și 100 de g făină
  • 200 g zahăr
  • 2 pliculețe drojdie uscată
  • 250 ml lapte călduț
  • 250 ml apă călduță
  • 2 ouă
  • 160 g unt
  • 2 lingurițe rase sare
  • Pentru uns mucenicii înainte de a-i introduce la cuptor :
  • 100 ml lapte
  • 2 gălbenușuri crude
  • Pentru sirop:
  • 600 ml apă
  • 300 g zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 2 esenșe de rom
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • Pentru uns deasupra:
  • miere
  • Pentru presărat deasupra:
  • nucă
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenești:

Pentru aluat : Într-un castron punem făina apoi facem o gropiță în mijloc unde punem drojdia, zahărul, sarea, ouăle, untul, laptele, apa și frământăm foarte bine până nu se mai lipește de mână. Se lasă aluatul la dospit timp de o oră.

Între timp preparăm siropul cu care vom unge mucenicii înainte de a îi introduce în cuptor astfel : amestestecăm cele două gălbenușuri crude cu 100 ml de lapte.

Pentru siropul cu care vom unge mucenicii dupa ce s-au copt procedăm astfel: într-o crăticioară  punem cei 600 ml de apă împreună cu zahărul, esențele de rom și zahărul vanilat și lăsăm la fiert până se formează un sirop...după îl lăsăm la răcit și vom adăuga coaja de lămâie.

Acum începe petrecerea...vom forma 40 de biluțe din care facem optulețele și le asezăm în tavă..după care îi mai lăsăm la dospit încă o oră la loc călduț. După ce s-au dospit îi vom unge cu compioziția obținută din lapte și gălbenușuri, după care îi punem la cuptor pentru cca 20 de minute până se rumenesc ușor. După ce s-au copt îi ungem bine cu siropul obținut...apoi ungem cu miere și presărăm nuca măcinată

TIPS-URI

1

pentru o însiropare mai amplă îi puteți scufunda ușor in sirop...așa cum am procedat și eu

2

se poate presăra și nucă de cocos

3

să nu uitați de foaia de copt pentru a nu se lipi

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenești" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

LC 1

30.03.2012, 14:12

Minimarțianu ăla e sora mea ...Dar vă asigur că în realitate e mult mai frumoasă )

diaconta 1

30.03.2012, 14:28

cred ca doar eu n-am facut mucenici pana acum

deyutzky 1

30.03.2012, 14:57

ce mult imi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti (reteta video)