Mucenici moldovenesti(de post)

de deyutzky in Dulciuri, 6 Mar 2016 | 12104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 9 mucenici:
  • aprox. 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250-270 ml lapte de soia caldut sau apa calduta
  • 70 ml ulei
  • 5 linguri rase de zahar
  • 1 praf de sare
  • Sirop(optional):
  • 300 ml apa
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • Decor:
  • nuca macinata
  • miere
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti(de post):

Punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam laptele caldut sau apa calduta.

Dizolvam drojdia in laptele caldut(adaugati doar 250 ml la inceput, iar la final daca mai este nevoie adaugati si restul de 20 ml), adaugam zaharul si uleiul si framantam putin aluatul. Adaugam sarea, apoi framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios.

Daca aluatul este prea moale sau tare, mai adaugati putina faina sau lapte caldut.

Acoperim vasul cu un prosop si il lasam la loc cald aprox. 30 de minute.

Impartim aluatul in 9 bilute, apoi din fiecare biluta formam snururi pe care le impletim in 2. Dam forma de 8 mucenicilor si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ii mai lasam la crescut in tava inca 15-20 de minute dupa care ii ungem cu putin lapte caldut sau apa. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute pana cand se rumenesc frumos.

Daca ii doriti insiropati pregatiti siropul astfel: 

Intr-un ibric punem apa cu zaharul si esenta de vanilie. Amestecam si fierbem siropul pana cand zaharul se dizolva.

Lasam siropul 5 minute la racit, apoi insiropam mucenicii(cat acestia sunt inca fierbinti). 

Imediat ii ungem cu miere si presaram multa nuca macinata.

Pofta buna! 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor