Mucenici moldovenesti

de mihaelaM in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 4231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750gr faina
  • 350ml apa
  • 1cubulet drojdie(boromir)
  • 200gr zahar
  • 300gr unt(margarina)
  • sare
  • coaja de la o lamaie
  • nuca
  • miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Cernem faina intr-un vas dupa care formam un cuib in care punem apa calda, untul topit, zaharul, drojdia, un praf de sare si coaja de lamaie. Amestecam totul si lasam la dospit.

Cand aluatul a crescut luam coca si formam opturi dupa care le punem intr-o tava unsa cu unt. Ii lasam in tava timp de 15-20min, pt a mai creste aluatul dupa care ii punem la cuptor.

Intre timp macinam nuca. Cand mucenicii sunt gata ii scoatem din cuptor, ii luam din tava, ii lasam putin sa se raceasca, nu foarte mult, dupa care cu o pensula ii ungem cu miere. La final ii dam prin nuca macinata.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert minciunele de post, aromate si pufoase, cu un miros imbietor