Sufletista noastra draga.... ..mucenicii se mananca in 9 martie,se bea si vin rosu ca sa fii sanatos si norocos tot anul...Asa se spune din stramosi,si la noi in zona se mai spune ca cine papa acesti mucenici,bea vin rosu si face curatenie in casa vor fii mai imbelsugatii,mai curati si mai paziti de D-zeu..
Ti-au iesit tare bine mucenicii,cred ca sunt foarte buni si aromati..
depinde de zona tarii din care provii! eu sunt munteanca si , ca atare prefer mucenicii muntenesti ( cei pe care i-ai facut si tu), dar nu de putine ori am incercat si varianta moldoveneasca-dar...e altceva- e un fel de corn cu multa nuca si miere!
se mananca si fierti si la cuptor...nu exista termen de comparatie cele facute in cuptor sunt din aluat de cozonac iar cand sunt gata se inmoaie partea de sus in miere si nuca macinata mama facea de ambele feluri
Lau scumpa...dupa parerea mea si sfintisorii moldovenesti dar si cei muntenesti au farmecul lor...eu pentru ca ii iubesc si pe unii si pe altii fac ambele variante, la fel ca si tine la cei muntenesti pun si scortisoara si coaja de portocala si cacao...ce nu fac...nu pun faina pentru ca ei deja sunt fainosi( parerea mea este ca nu e nevoie), si ce pun in plus este nuca macinata care le da un gust special...pe cei moldovenesti ii fac din aluat de cozonac si ii insiropez bine de tot cu miere....te pup si felicitari pentru mucenicii deliciosi
Ce pofta mi-ai facut,deabia astept 9 Martie sa fac si eu.Eu fac si din aluat de cozonac si mucenici fierti.Acum mananc de la tine sa-mi mai treaca pofta tare buni