Mofturoasa

de Moni_alex in Dulciuri, 27 Mar 2016 | 4658 vizualizari

 

O prajitura veche din caietul cu retete al soacrei mele, o prajitura foarte frageda cu coniac.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • un pachet de unt sau margarina (250 gr)
  • 6 linguri de zahar
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • o lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde pana iese un aluat elastic si bun de intins
  • o cescuta de coniac ( 80 ml)
  • Crema:
  • un pachet de unt
  • 7 linguri zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • o cana de nuci taiate marunt
  • 3 linguri gem de caise
  • cateva visine din visinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mofturoasa:

Pentru foi se freaca spuma untul sau margarina cu 6 linguri de zahar, se adauga pe rand cele 4 galbenusuri, unul cate unul , praful de sare si se amesteca bine.

Se adauga faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie si se framanta bine pana iese un aluat elastic.

Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 foi pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina

Se lasa sa se raceasca apoi o foaie se faramiteaza si se amesteca cu cescuta de coniac.

Se freaca spuma un pachet de unt cu 7 linguri de zahar pudra, se adauga 2 linguri de cacao, nucile taiate marunt, gemul de caise si visine din visinata.

Se adauga in crema si foaie sfaramata si amesteca bine.

Se adauga crema intre cele 2 foi si se lasa cateva ore la rece.

Se taie bucatele si se presara zahar pudra!

 

TIPS-URI

1

Foile sunt sfaramicioase, trebuie lucrat cu atentie cu ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Mofturoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

28.03.2016, 20:53

Vreau o bucatica!

Mutulica 1

28.03.2016, 22:22

Titlul m-a facut sa citesc atent toata reteta , ceea ce nu prea faC.O stiu dar nu stiam ca-i zice asa.Si-mi place mult.

Moni_alex 1

29.03.2016, 09:26

Multumesc!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat