O prajitura veche din caietul cu retete al soacrei mele, o prajitura foarte frageda cu coniac.
Pentru foi se freaca spuma untul sau margarina cu 6 linguri de zahar, se adauga pe rand cele 4 galbenusuri, unul cate unul , praful de sare si se amesteca bine.
Se adauga faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie si se framanta bine pana iese un aluat elastic.
Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 foi pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina
Se lasa sa se raceasca apoi o foaie se faramiteaza si se amesteca cu cescuta de coniac.
Se freaca spuma un pachet de unt cu 7 linguri de zahar pudra, se adauga 2 linguri de cacao, nucile taiate marunt, gemul de caise si visine din visinata.
Se adauga in crema si foaie sfaramata si amesteca bine.
Se adauga crema intre cele 2 foi si se lasa cateva ore la rece.
Se taie bucatele si se presara zahar pudra!
1
Foile sunt sfaramicioase, trebuie lucrat cu atentie cu ele