O prajitura frantuzeasca deosebit de delicioasa, de data aceasta cu Amaretto pentru un gust fin, minunat!
Se topeste untul intr-un vas si in el topim ciocolata, amestecam pana rezulta o crema de ciocolata.
La mixer punem ouale zaharul si vanilia si mixam 3 sau 4 minute pana se umfla, adaugam si faina.
Turnam apoi usor si crema de ciocolata, apoi Amaretto.
Incalzim cuptorul la 200 de grade.
Tapetam o forma rotunda cu foaie de copt, apoi punem compozitia.
Coacem prajitura pentru 20 de minute.
Servim dupa ce se raceste dupa dorinta si inspiratie. eu am avut pofta de caspuni.
Va ofer cu drag site-ul oficial de unde puteti alege sa probati mai multe variante ale acestei prajituri : http://www.moelleux-au-chocolat.fr/recette/moelleux-au-chocolat/
1
Daca alegem sa preparam prajitura( cum am facut eu) cu ciocolata cu lapte reducem cu 50 gr cantitatea de zahar si adaugam o lingura de cacao neagra pentru a intensifica culoarea.
2
Daca vi se pare putina cantitatea de faina, nu va speriati , va iesi perfect prajitura.
3
Pentru striatiile de deasupra eu am scos prajitura din forma si am lasat-o sa se raceasca pe un gratar, apoi am intors-o direct pe platoul de servit.