Moelleux au Chocolat

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 11 Feb 2010 | 6889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • 6 oua la temperatura camerei
  • 200 gr zahar
  • 150 gr unt topit si racit
  • 1 lingurita rom, una de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au Chocolat:

Ungem formele cu unt si aprindem cuptorul. Punem ciocolata cu putin lapte la topit pe foc sau la cuptorul cu microunde.

Intr-un vas batem bine 2 oua si 4 galbenusuri cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam esentele, ciocolata topita (si racita) putin cate putin, amestecand cu telul pana se omogenizeaza compozitia. Acum putem adauga si untul putin cate putin.

Batem spuma albusurile (nu foarte tare) si le incorporam cu grija in compozitia de ciocolata, folosind o lingura.

Turnam compozitia in forme (eu am avut 6 forme mici si una mai mare).

Le dam la cuptor pentru 20-30 minute. Desertul este gata cand s-a intarit suficient incat sa simtiti o crusta cand il atingeti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au Chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura inteligenta cu ciocolata