Parcă în perioada aceasta a anului,nu prea vreau deserturi cremoase,prefer prăjiturile crocante ori pufoase cu fructe.Mai ales că,acum putem profita de oferta bogată a pieţei în acest sens.Găsim fructe proaspete şi aromate.
Pentru aceste tarte am ales să folosesc vişine şi cireşe,mai ales că am mai pregătit o porţie de vişine pentru prăjituri.
O combinaţie minunată de blat sfărâmicios cu gustul dulce-acrişor al fructelor,pur şi simplu se topesc în gură.
Pentru compozitia de tarte am amestecat toate ingredientele si am pus compozitia la frigider,pentru o ora.
Intre timp am pregatit umplutura.
Dupa ce am scos sâmburii vişinelor si cireşelor,le-am pus într-o cratita cu o lingura de zahar.Le-am lasat pe foc pâna s-au înmuiat putin,apoi am pus si restul de zahar si le-am mai fiert 10 minute.
Am lasat jeleul sa se raceasca.
Am scos aluatul de la frigider si am pus în formele pregatite,apasând aluatul pe marginea formelor pentru a avea o forma frumoasa la final.
Nu am uns formele deoarece,aluatul având untura în compozitie,nu se lipeste deloc de forme.
Am pastrat o parte din aluat ,la care am mai adaugat faina atât cât sa-l pot razui deasupra tartelor.
Am pus umplutura de fructe în fiecare forma,câteva boabe de zmeura,apoi am razuit deasupra aluatul ramas.Cam greu a fost,dat fiind ca era un aluat foarte moale.
Am asezat formele într-o tava,în care am pus hârtie de copt,am pus la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Verificati totusi cu o scobitoare pe marginea tartelor când sunt coapte.
Le-am lasat sa se raceasca,apoi le-am scos foarte usor din forme.
Daca doriti puteti sa le pudrati cu zahar.
Poftă bună !!!!