Va poftesc la niste minitarte fragede, delicate si elegante( zic eu).
Pe cat de simplu sunt de facut, pe atat de delicioase sunt. Secretul sta in aluatul crocant dar si moale in acelasi timp, dulce si nu prea. Cu acest desert veti lasa mesenii cu gura cascata dupa ce vor gusta!Garantat...
pentru aluat:
pentru umplutura:
decor:
Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare , apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei si taiat felii, omogenizam pina obtinem niste firimituri.
Adaugam oul si 1-2 linguri de apa foarte rece( cat cere aluatul) si framantam putin, dupa care acoperim aluatul cu folie si il dam 30 de minute la rece.
Intr-e timp ungem formele de minitarta cu ulei.
Dupa trecerea timpului, intindem aluatul subtire de vreo 3-4 mm si il taiem cu o forma rotunda .
Punem aluatul astfel obtinut in formele de minitarta, il presam putin pe margini , apoi punem cate o lingurita de gem(dulceata) de capsuni, in ele.
Dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ 20 de minute, pina se coace aluatul.
Dupa ce s-au copt toate minitartele le lasam sa se raceasca in forme apoi le scoatem.
Preparam crema .Batem bine frisca impreuna cu zaharul vanilat pina obtinem o spuma ferma.
Miezul de Lapte si capsunile le mixam cateva secunde pina se faramiteaza, apoi le adaugam la frisca batuta spuma. Amestecam cu grija si obtinem crema.
Cu ajutorul unui posh punem crema in minitartele racite.
Le ornam cu feliute de capsuni si cu frunzulite.
Pofta mare sa aveti !
1
Tinem minitartele la rece cateva ore, inainte de a le servi.