Uite-asa m-a prins cheful de pizza si am visat la ea o saptamana-ntreaga. Evident ca atunci cand am avut putin timp liber la dispozitie nu l-am irosit oricum. Am dat iama-n bucatarie si m-am pus pe facut pizze. Am dorit de data asta sa schimb putin registrul si in loc de o pizza mare cat toate zilele, sa fac mai multe pizze mici. Mi s-a parut haioasa ideea.
Pentru a obtine o pizza cat mai nutritiva am facut un aluat din amestec de faina neagra si faina de secara, imbunatatit cu iaurt. Am inceput prin a dizolva drojdia intr-o cana de apa calda, am adaugat sare dupa gust si nelipsitele mele condimente din blat – busuioc si piper alb. Pentru a obtine un blat foarte pufos am adaugat si doua linguri de iaurt.
Am adaugat mixul de faina si am inceput sa framant aluatul. Cand a fost gata, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat intr-un loc cald la dospit. Cand aluatul meu si-a dublat volumul, am uns tava in care aveam sa coc pizzele cu putin ulei si peste ulei am presarat putina faina. Apoi m-am uns cu ulei pe maini si am rupt cam un sfert din aluat si am modelat cu mana o mini-pizza cu blatul de aproximativ jumatate de centimetru.
Am facut la fel si cu restul de aluat. Am obtinut 4 mini-pizze pe care le-am asezat in tava si cu o lingura le-am uns pe fiecare in parte cu ketch-up diluat cu putina apa. Urmatorul pas a fost sa asez sunca de praga taiata cubulete, iar printre bucatelele de sunca am asezat cubulete de ananas proaspat.
Printre bucatele de sunca de praga si ananas am asezat si ardei iute caramelizat.
Deasupra am asezat feliile de cascaval in marimea si grosimea dorita si am tras un praf de condimente.
Am dat mini-pizzele hawaiene la cuptor si in aproximativ 20 de minute la foc mic erau rumene, fragede si gata de a fi savurate.