Daca tot a fost ziua aperitivelor sarate....
Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si untura moale, apoi se adauga albusurile batute spuma ( la fel, cu un praf de sare). Turnam treptat faina amestecata cu praful de copt, mixand continuu.
Pieptul afumat si cascavalul se taie in bucatele mici ( eu le-am tocat la robot) si se amesteca in compozitie impreuna cu maslinele feliate. Oprim cateva masline si pentru decor.
Potrivim de sare si piper.
In tava de briose asezam hartia speciala pentru briose si turnam compozitia realizata mai sus in cca 3/4 din capacitatea hartiutelor si decoram cu felii de masline. Bagam tava in cuptorul preincalzit si coacem pana briosele devin aurii. Cand sunt coapte, scoatem din tava si lasam sa se raceasca, apoi putem scoate hartiutele.
Servim la micul dejun, alaturi de o cafea fierbinte, sau ca o gustare rapida, in timpul zilei.
Sunt pufoase si aromate.
Compozitia mi-a ajuns pentru 3 tavi a cate 12 bucati .