Preparare blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi cu zaharul adaugat treptat. Punem pe rand si galbenusurile continuand mixarea. Se amesteca faina si cacaua si se adauga peste compozitia de mai sus amestecand cu o spatula. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 25-30 minute.
Preparare crema de trandafir
Punem intr-un bol branza de vaci, frisca lichida, zaharul fin si mixam cu ajutorul unui blender vertical.In crema fina de branza adaugam dulceata de trandafir (eu am folosit un borcan de 400 g) si amestecam usor. Praful de agar se amesteca cu putina frisca lichida si se fierbe 1-2 minute la foc mic, apoi se pune in compozitia de mai sus. Crema obtinuta se da la frigider aproximativ 2 ore.
Asamblare si decorare prajitura
Din blatul copt si racit decupam cu ajutorul unor forme de inox 4 cercuri.Taiem fiecare cerc in 2 parti egale. Insiropam fiecare parte cu un sirop fiert din apa,zahar si esenta de trandafir. Punem in cercul de inox prima parte de blat, adaugam crema de trandafir si punem ultima parte de blat.Dam la rece mini tortuletele timp de o ora.
Ciocolata (75% cacao) se topeste pe baie de aburi. Imbracam fiecare mini tortulet in ciocolata,lasam sa se raceasca cateva minute si apoi decoram cu flori de pasta de zahar si bomboane colorate.