Tartele cu fructe se numara printre preferatele mele. Sunt putin migaloase daca le facem mini, dar putem sa facem si in forma mai mare de tarta. Cel putin eu nu rezist sa mai iau cate o minitarta de cate ori deschid frigiderul :-)).
pentru 30 de tarte
Crema de vanilie:
Ornat:
Mod de preparare coji:
Frecam untul cu zaharul pana se face spumos, apoi adaugam oul si cele 2 galbenusuri si mestecam dupa fiecare aditie.
Adaugam faina treptat si sarea si formam o coca omogena, pe care o vom baga la frigider cca 30 de minute.
O scoatem din frigider si pe blatul de lucru pudrat cu faina intindem o foaie de cca 5 mm grosime pe care o putem decupa cu un pahar formand cerculete de diametrul formelor de tarte.
Punem cu grija cerculetele de coca in forme si coacem cojile cca 20 de minute pana cand marginile devin aurii.
Crema:
Punem laptele impreuna cu semintele si batonul de vanilie la incalzit intr-o craticioara cu fund dublu.
Intr-un bol separat amestecam oualele cu amidonul si zaharul cu ajutorul unui tel in forma de para ca sa nu faca cocoloase.
Cand laptele s-a infierbantat, il turnam in fir subtire peste amestecul de galbenusuri, batand continuu si foarte energic. La inceput adaugam putin lapte si mixam bine, apoi putem adauga mai mult, ca sa nu se coaguleze galbenusurile.
Rasturnam compozitia inapoi in craticioara si o punem pe foc mediu amestecand tot timpul cu telul pana se ingroasa.
Cand crema este gata (dupa cca 5 min devine ca o budica), o lasam sa se raceasca putin apoi putem incorpora untul, mixand bine.
La final adaugam esenta de migdale si lichiorul apoi acoperim crema cu o folie de plastic si o dam la rece.
Pentru asamblare, crema trebuie sa fie rece.
Intre timp batem frisca tare iar cand crema s-a racit, adaugam frisca si amestecam foarte bine.
Asamblare tarte:
In fiecare coaja, punem cate o lingura de crema, sau ca sa fie mai estetic, punem crema intr-un sac a poche si spritam crema cat sa se umple cojile.
Pe fiecare tarta punem fructe, ornand dupa cum ne place.
Se tin la rece si se papa pe nerasuflate !
Succes!
1
Avand in vedere ca se pune crema rece in coji (nu calduta) vom folosi un sac a poche pentru a o sprita. Altfel, este inestetic (daca turnam crema cu lingura de exemplu)
2
Se pot pudra cu putin zahar pudra
3
Se pot orna la sfarsit si cu gelatina, doar daca nu s-a spritat foarte mult in relief crema