E prima oara cand fac mini tartele acestea. M-am inspirat de pe site din reteta Sylviei si din cea a Anisoarei....Am facut doar 6 bucati ca aveam mari emotii, iar acum sunt la frigider...inca nu le-am gustat.
Se prepara aluatul pentru coji: se pun intr-un vas faina, oul, zaharul, praful de sare si untul rece taiat bucatele mici. Se framanta un aluat caruia i se forma de bila ,se pune intr-o punga si se da la rece cam 1 ora.
Dupa ce a stat suficient la rece, se scoate aluatul si se repartizeaza in formele care nu necesita ungere in prealabil. Se inteapa cu o furculita aluatul si se dau formele la cuptor, la nivelul din mijloc , cam pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata, se dau la racit si de-abia apoi se scot din forme. Pentru ca ele se umflasera destul de mult la cuptor, am mai decupat portiunea din mijloc ca sa fac loc cremei.
Pentru crema: se prepara o budinca de vanilie din lapte,esenta de vanilie, praf pentru crema si zahar pudra. Se da la racit.
Se umplu formele cu crema si apoi se aseaza deasupra fructele dupa imaginatie. Ca sa aiba un aspect si mai frumos si ca fructele sa nu oxideze, se toarna deasupra cate putin jeleu transparent preparat din praf si sirop de la fructele din compot sau apa si yaar dupa indicatiile de pe ambalaj.
Se dau la rece inainte de servire.