Mi-a plăcut mult reţeta lui Gaby de Brawniess Cappuccino. Şi a vrut să o pregătesc . Dar pentru că nu am folosit hârtie de copt ....blatul s-a lipit de tavă şi nu am avut altă variantă decât să îl fărâmiţez..... E foarte gustos, poate fi mâncat şi ca atare. Dar eu l-am amestecat cu crema pe care am făcut-o un pic altfel faţă de reţeta originală. Am aranjat sub formă de mici cupole peste care am turnat glazură de ciocolata. Delicios!
Pentru blat : se topesc ciocolata cu untul şi nesul într-un vas la foc mic. Se lasă la răcit , apoi se încorporează zahărul şi pe rând ouăle amestecând bine după fiecare.Făina se cerne şi se adaugă împreună cu nuca tăiată şi esenţa de vanilie. Se amestecă totul bine şi se întinde aluatul în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace 25 de minute la foc potrivit. Se dă la răcit.
Pentru cremă se mixează toate ingredientele până se obţine o cremă consistentă.
Pentru glazură se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi untul. Se amestecă până se topesc toate. Se dă la răcit.
Asamblare: blatul răcit şi fărâmiţat se amestecă cu crema. Se formează mici cupole care se glazurează cu ciocolată. Se dau la rece până la servire.
Poftă bună!
1
Folosiţi hârtia de copt pentru copt blatul!
2
Am preferat brânza Făgăraş Lacteea pentru ca e foarte fină.