Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale

de deyutzky in Prajituri, 8 Aug 2013 | 21199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 2 lingurite de cacao
  • 200 gr unt
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 50 gr unt
  • 4-5 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • Jeleu de rosii si portocale:
  • sucul de la 3 portocale medii
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri suc de rosii
  • 3 linguri rosii cuburi facute piure
  • 4 linguri de zahar
  • 7 gr gelatina
  • Decor:
  • trandafiri din crema de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale:

Blat: 
Biscuitii se maruntesc la robot, se pun intr-un bol, apoi se adauga cacaua. 
Untul se topeste la bain marie, se toarna treptat peste biscuitii zdrobiti si se amesteca bine pana se leaga. 
Se tapeteaza un vas rotund/dreptunghiular cu folie alimentara, se pun biscuitii, se intind pe toata suprafata vasului si cu o lingura se apasa bine. Se da vasul la frigider pana se pregateste jeleul si crema.  

Jeleu: 
Gelatina se pune in 100 ml apa rece si se lasa la hidratat 10 minute. 
Sucul de portocale se amesteca cu zeama de lamaie, sucul de rosii, piureul de rosii si zaharul si se pun intr-un ibric pe foc mic pana ce zaharul se topeste. Se inchide focul, se adauga gelatina, se amesteca pana se incorporeaza totul si se lasa la racit.  

Crema:  

Untul moale se freaca cu zaharul pudra apoi se adauga branza si se amesteca bine pana se incorporeaza totul. 
Scoatem vasul din frigider, adaugam crema si dam inapoi la frigider pana ce se raceste complet si jeleul. 
La final turnam incet  jeleul peste branza si dam vasul la rece pentru cateva ore. Scoatem vasul de la rece, indepartam folia alimentara si cu o forma inimioara de metal decupam prajitura. 
Punem inimioarele pe un platou si le ornam cu trandafirasi de unt .    

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză şi vişine