Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale

de deyutzky in Prajituri, 8 Aug 2013 | 21114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 2 lingurite de cacao
  • 200 gr unt
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 50 gr unt
  • 4-5 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • Jeleu de rosii si portocale:
  • sucul de la 3 portocale medii
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri suc de rosii
  • 3 linguri rosii cuburi facute piure
  • 4 linguri de zahar
  • 7 gr gelatina
  • Decor:
  • trandafiri din crema de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale:

Blat: 
Biscuitii se maruntesc la robot, se pun intr-un bol, apoi se adauga cacaua. 
Untul se topeste la bain marie, se toarna treptat peste biscuitii zdrobiti si se amesteca bine pana se leaga. 
Se tapeteaza un vas rotund/dreptunghiular cu folie alimentara, se pun biscuitii, se intind pe toata suprafata vasului si cu o lingura se apasa bine. Se da vasul la frigider pana se pregateste jeleul si crema.  

Jeleu: 
Gelatina se pune in 100 ml apa rece si se lasa la hidratat 10 minute. 
Sucul de portocale se amesteca cu zeama de lamaie, sucul de rosii, piureul de rosii si zaharul si se pun intr-un ibric pe foc mic pana ce zaharul se topeste. Se inchide focul, se adauga gelatina, se amesteca pana se incorporeaza totul si se lasa la racit.  

Crema:  

Untul moale se freaca cu zaharul pudra apoi se adauga branza si se amesteca bine pana se incorporeaza totul. 
Scoatem vasul din frigider, adaugam crema si dam inapoi la frigider pana ce se raceste complet si jeleul. 
La final turnam incet  jeleul peste branza si dam vasul la rece pentru cateva ore. Scoatem vasul de la rece, indepartam folia alimentara si cu o forma inimioara de metal decupam prajitura. 
Punem inimioarele pe un platou si le ornam cu trandafirasi de unt .    

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ricotta si ciocolata