Mini cheesecake

de mirela0911 in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 3452 vizualizari

 

O reteta usoara si de efect mai ales in aceste zile! Copiii au fost tare incantati.

 

INGREDIENTE

  • 100 g biscuiti cu lapte si miere
  • 3 lg unt topit
  • 600 g crema de branza
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 1 lg de gris
  • 2 lg dropsuri de ciocolata
  • nuca de cocos verde
  • bombonele
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cheesecake:

Se zdrobesc biscuitii marunt. Se amesteca cu cele 3 lg de unt topit. Se pregatesc formele pentru briose (tava sau forme din silicon), se ia cate o hartie de copt speciala pt briose, se pune cate o lingura de biscuiti in fiecare forma si cu ajutorul unui pahar mic se apasa pe biscuiti.

Intr-un vas se amesteca crema de branza (eu am avut de la Lidl) cu zaharul, zaharul vanilat si esenta pana ce se dizolva granulele de zahar. Se adauga cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. La final se adauga grisul si dropsurile de ciocolata. Se omogenizeaza.

Se umple formele de briose cu aceasta umplutura si se da la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru aproximativ 30-35 minute. Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider pentru cel putin o ora. Se scot din forme, se pune o jumatate de lingurita de nuca de cocos verde si se aseaza bombonele colorate, dandu-i aspectul unui cuib de pasari.

Sunt foarte haioase si de efect! Copiilor le va placea cu siguranta! 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ar arata mult mai bine cu forme mai inalte de briose sau altceva asemanator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake