Minestroni

de aziz in Supe, 10 Mar 2011 | 5909 vizualizari

 

o supica de origine italiana cu foarte multe legume, paste sau orez ,cu sau fara carne dupa preferinta....

 

INGREDIENTE

  • un morcov
  • o ceapa
  • un dovleac
  • un ardei gras rosu sau cite jumatate de mai multe culori
  • un castravete
  • bete de telina
  • citeva frunze varza chinezeasca(poate fi spanac )
  • citeva rosii decojite sau jumatate de cutie rosii in sos tomat
  • brocoli citeva buchetele
  • conopida citeva buchetele
  • patrunjel verde
  • o mina de fasole pastaii
  • 2-3 catei de usturoi
  • citeva linguri pasta de tomate
  • o crenguta cimbru
  • o lingura oregano
  • 1,5 litru supa de legume sau apa si adaugati supa instant,sau supa de pasare sau vita
  • sare piper
  • jumatate pachet spaghete,pot fi orice paste sau poate fi orez
  • jumatate cescuta de cafea cu ulei poate fi de masline sau orice va place
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minestroni:

se taie legumele in cubulete destul de maricele ,se incalzeste uleiul si se adauga legumele in functie de cit de tari sint se astfel ceapa cu usturoiul lasam un minut adaugam morcovul si ardeiul ,apoi telina si restul fiecare la interval de un minut. Se pune capacul ,focul este la mic si se lasa totul la innabusit cam 20 minute .

Supa sau apa trebuie sa fie fierbinti cind le adaugam legumelor. Cind legumele sint patrunse adaugam apa (asta am pus eu)supa instant cimbrul,oregano sare piper dupa gust pasta de tomate si am lasat pina a inceput sa clocoteasca si am adaugat spaghetele. Acum spaghetele le puteti lasa sa fiarba cit doriti insa cel mai bine vor iesi asa cum scrie pe pachet. Astfel vom obtine o supica cu foarte multe legume si spaghete cine vrea poate adauga carne ,noua insa ne place fara.

Pofta buna sint convinsa ca o sa va placa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minestroni" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Supa de fazan cu taitei de casa