Mille - Feuille

de Anamaria Cook in Prajituri, 3 Mar 2012 | 6540 vizualizari

 

Aceasta reteta mi sa parut asa sofisticata si dificil de facut incat am asteptat ceva pana m-am apucat de ea dar va spun ca am facut-o de doua ori intr-o saptamana dupa aia, [ur si simplu delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 250 g aluat pentru foietaj
  • 3 linguri gem de zmeura
  • 150 ml frisca lichida
  • CREME PATISSIERE:
  • 2 oua
  • 60g zahar vanilat
  • 30g faina
  • 300ml lapte
  • GLAZURA:
  • 125 g zahar pudra
  • 2 linguri apa calduta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille - Feuille:

CREME PATISSIERE:

Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati 3-4 linguri de lapte si amestecati bine pana se formeaza o crema omogena. Puneti laptele la incalzit intr-o cratita dar nu il lasati sa fiarba. Turnati laptele peste oua si amestecati energetic cu telul. Se spala cratita apoi puneti compozitia la foc mic amestecand continuu pentru 15-20 minute sau pana se ingroasa crema.

Se pune crema intr-un castron si se acopera cu folie alimentara de plastic pentru a preveni formarea unei coji la suprafata.

Presarati putina faina pe o suprafata neteda si apoi intindeti aluatul subtire(cam 1mm), apoi taiati aluatul in 3 fasii de 10X30cm, intepati cu o furculita din loc in loc si se pun la cuptor la 220 °C /425°C/gaz 7 intr-o tava cu hartie de copt pentru 10-15 minute sau pana aluatul capata o culoare aurie.

Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Preparati glazura, puneti zaharul si 2 linguri de apa intr-un castron si amestecati bine, intinteti glazura peste una dintre fasii si lasati deoparte.

Luati o a doua fasie de aluat si intindeti gemul de zmeura si apoi frisca mixata.

Asezati a treia fasie de aluat peste cea cu frisca si intindeti crema de patiserie.

Deasupra asezati fasia cu glazura. Se taie in bucati si se pune la frigider pana sunt gata de servit.

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

Faceti foile subtiri ca se umfla in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mille - Feuille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Laly 1

04.03.2012, 20:24

Ina deloc

Anamaria Cook 1

04.03.2012, 20:44

@ ina- cam : nici nu ma mai gandesc la asta ca am mancat multa

Panacris 1

06.03.2012, 07:56

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel