Milch Schnitte

de Anamaria Cook in Prajituri, 8 Mai 2012 | 34179 vizualizari

 

Sambata am avut musafiri si m-am gandit sa fac ceva special, am vazut aceasta prajitura la Naina's Kitchen pe site si m-am gandit sa o incerc pentru ca arata prea bine. Va recomand aceasta reteta din suflet, a iesit atat de buna incat a trebuit sa o fac de doua ori in acelasi week-end.

 

INGREDIENTE

Pentru Blat:
  • 4 oua
  • 80g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 20ml lapte
  • 100ml ulei
  • un praf de sare
Pentru Crema:
  • 200 ml lapte condensat
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6g gelatina
  • 1 lingura miere
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Milch Schnitte :

  Pentru a prepara blaturile: separati ouale apoi adaugati zaharul peste galenusuri si mizati pana se albesc.

   Intr-un bol separat amestecati faina, cacao, grisul si praful de copt.

  Amestecati galbenusurile cu laptele mierea si uleiul apoi adaugati  faina treptat amestecand continuu.

  Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si adaugatile peste galbenusuri amestecand usor de jos in sus.

  Impartiti compozitia obtinuta in doua parti egale, tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt turnati compozitia si puneti tava in cuptoul incins la 160C/ gaz 4 pentru 15 minute sau pana trece testul scobitorii.

   Pentru a prepara crema: Intr-un castron mai mare puneti laptele condensat cu 50ml lapte si amestecati bine.

  Puneti lapte ramasi intr-o cratita pe foc mic si dizolvati gelatina, apoi puneti-l peste laptele condensat.

  Adaugati mierea si esenta de vanilie. Mixati frisca la viteza mica apoi puneti-o peste laptele condensat.

  Puneti crema la frigider pentru 30 de minute, cand aceasta incepe sa se inchege puneti  prima foaie de blat pe o suprafata plana, intindeti crema si asezati cealalta foaie de blat deasupra.

   Dati la frigider pentru cel putin 2-3 ore. Taiati in felii de marimea dorita si gata de servit.

  POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra " Milch Schnitte " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

bursuc24 1

28.10.2012, 15:11

in nici un caz nu folosesti tava de cuptor pt prajitura asta!! e nevoie de o tava mult mai mica... undeva la 25/30...

Krystyan Trendy 1

07.05.2014, 23:34

ce deliciu

monik80 1

21.03.2015, 12:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder pingui