Se taie dovlecelul si cartoful dulce foarte fin, folosind o mandolina. Se feliaza usturoiul in felii subtiri.
Se incalzeste putin ulei de cocos intr-o tigaie la foc mediu spre mare si se adauga usturoiul, dovlecelul si cartoful dulce. Se soteaza pana se inmoaie 6-7 minute, in functie de grosimea feliilor.
Se muta legumele spre marginea superioara a tigaii. In partea inferioara se adauga putin ulei de cocos si 1 ou. Cu o spatula se rup bucati din ou, in timp ce acesta se gateste pentru a obtine fasii lungi de ou. Se amesteca cu legumele si se adauga sare celtica si piper.
Se taie avocadoul felii si castravetele bucati mici.
Se fierbe sparanghelul 4 minute, in apa cu sare. Se clateste sub jet de apa rece si se presara cu sare si ulei de masline.
Se amesteca salata cu semintele de rodie si castravetele si se stropeste cu suc de lamaie si ulei de masline extra virgin.
Se transfera legumele pe farfurie, iar deasupra se aseaza felii de avocado. Se serveste cu salata si coacaze rosii.