Mic dejun in lipie, cu muschiulet fraged de porc

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2016 | 3155 vizualizari

 

Am vrut sa ma rasfat cu un mic dejun si asta am facut. Ce, vreti sa ziceti ca voi, nu mai simtiti nevoia de un rasfat, ca parca, in dimineata asta, vreti sa mancati altceva? Eu banuiesc ca e adevarat ce zic. Nu e mare filozofie, din contra, dar e bun, buuuuun de tot...Ah, ce mi-am mai lins degetele, nimic nu a ramas din el!

 

INGREDIENTE

  • Pentru marinarea muschiului:
    • 5 feliute muschiulet fraged de porc
    • 1 lingura de mustar Dijon
    • 1 lingura ulei de masline
    • sare
    • piper
    • 1 varf de cutit cimbru uscat
    • 1 varf de cutit boia de ardei dulce
    Pentru restul preparatului:
    • 1 lipie
    • 4 bucati gogosar in otet
    • 3 frunze de salata verde
    • 1 castravete mic verde
    • 2-3 linguri boabe de porumb
    Pentru dressing:
    • 1 lingura iaurt
    • 1 lingura ulei de masline
    • 1 lingurita mustar Dijon
    • sare
    • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun in lipie, cu muschiulet fraged de porc:

Mai intai marinam carnea si o dam la frigider fie o ora, fie peste noapte.
Spalam bucatile de carne, le stergem cu niste servetele.
Intr-un bol amestecam uleiul cu mustarul, apoi punem sare, piper, cimbrul si boiaua de ardei.
Le incorporam bine pe toate, punem bucatile de carne si le invartim bine.
Dam la frigider pentru o ora (eu l-am marinat de seara).
Dupa acest timp, incingem o tigaie grill, rumenim bucatile de carne pe ambele parti.

Le scoatem pe un tocator si le taiem bucati potrivite.
Salata o spalam, o scuturam bine de apa.
Castravele il curatam de coaja, il taiem in doua pe lungime, apoi il feliem.
Gogosarii ii taiem fasii.
Dressing-ul:
Intr-un bolisor amestecam iaurtul cu mustarul, uleiul de masline si invartim energic.
Ii dam gust cu sare si piper.
Incalzim usor lipia, o ungem cu jumatate din dressing.
Rupem bucatile de salata deasupra si boabele de porumb.
Asezam bucatile de carne, gogosarii, bucatile de castravete, apoi punem restul de dressing.

Impaturim usor intr-un capat, prindem cu o bucata de hartie de copt, o prindem bine intre maini si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun in lipie, cu muschiulet fraged de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Rocsi 1

12.03.2016, 09:56

Multumesc Dantes

mirela0911 1

12.03.2016, 16:44

Perfect la micul dejun!

Rocsi 1

12.03.2016, 18:44

Asa-i Mirela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Conopida pane