Mere cu bundita

de Zamfira in Dulciuri, 18 Mar 2013 | 3396 vizualizari

 

Desert extrem de aromat, un gust perfect dulce-acrisor. Originea acestui desert ,,svab".
Svab: coloniştii germani, francezi, italieni şi spanioli aşezaţi în secolul al XVIII-lea în unele regiuni din Banat şi din Transilvania, germ. Schwabe.
Recomand acest desert celor care nu sunt la dieta :)), odata gustate aceste mere cu bundita, nu vor putea fi lasate deoparte pana nu le gatam.
Sa aveti pofta!!!

 

INGREDIENTE

  • 5-6 mere dulce acrisoare, foarte bine coapte (moi)
  • 250-300 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 300 ml apa
  • zahar pudra vanilata
  • scortisoare
  • sare
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere cu bundita:

Spalam, curatam merele de coaja si le taiem rondele indepartand mijlocul marului cu o lingurita.

Pudram rondelele cu faina si apoi le dam prin aluat (bundita).

Aluat (bundita): amestecam faina, oul, laptele si apa, adaugam un pic de sare, apoi adaugam zaharul. Omogenizam foarte bine aluatul,  trebuie sa obtinem o compozitie mai groasa ca o smantana (mult mai consistententa decat compozitia pentru clatite).

Rondelele date prin faina si aluat sunt prajite in ulei incins (5-7 minute pe fiecare parte).

O recomandare: prajiti merele intr-un vas, tigaie, etc. cu capac...merele cu bundita sunt foarte neastamparate.

Scoateti rondelele pe un servet absorbant.

Cand se mai racesc rondelele, le pudram cu zahar pudra vanilata si scortisoare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere cu bundita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake marmorat