Desert extrem de aromat, un gust perfect dulce-acrisor. Originea acestui desert ,,svab".
Svab: coloniştii germani, francezi, italieni şi spanioli aşezaţi în secolul al XVIII-lea în unele regiuni din Banat şi din Transilvania, germ. Schwabe.
Recomand acest desert celor care nu sunt la dieta :)), odata gustate aceste mere cu bundita, nu vor putea fi lasate deoparte pana nu le gatam.
Sa aveti pofta!!!
Spalam, curatam merele de coaja si le taiem rondele indepartand mijlocul marului cu o lingurita.
Pudram rondelele cu faina si apoi le dam prin aluat (bundita).
Aluat (bundita): amestecam faina, oul, laptele si apa, adaugam un pic de sare, apoi adaugam zaharul. Omogenizam foarte bine aluatul, trebuie sa obtinem o compozitie mai groasa ca o smantana (mult mai consistententa decat compozitia pentru clatite).
Rondelele date prin faina si aluat sunt prajite in ulei incins (5-7 minute pe fiecare parte).
O recomandare: prajiti merele intr-un vas, tigaie, etc. cu capac...merele cu bundita sunt foarte neastamparate.
Scoateti rondelele pe un servet absorbant.
Cand se mai racesc rondelele, le pudram cu zahar pudra vanilata si scortisoare.