Imi place sa pregatesc paine in casa ..iar familia mea nu refuza niciodata o bucatica de paine calda, proaspata abea scoasa din cuptor.
M-am inspirat de la reteta lui Meri http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-bicarbonat-64888.html:X
Pentru inceput pregatim aluatul: intr-un vas punem faina si o amestecam cu sare. Intr-un pahar dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in lapte cald. Dupa care turnam peste faina si incepem sa amestecam. Usor adaugam si iaurtul si continuam sa framantam, Luam aluatul si il punem pe masa de lucru si il terminam de framantat cu uleiul de masline. Cand este gata il acoperim si il lasam la cald cel putin 30 de minute.
Impartim aluatul in 12 parti si din ficare bucata facem cate o bila pe care o intindem in maini, dupa care o rulam in forma de melc. Ii asezam in tava (deasupra ii puteti unge cu ou sau ulei) si ii punem in cuptor la crescut, pentru 30-60 de minute, dupa care se coc la 200° pentru aproximativ 20-25 de minute.
Pofta buna!!