Melcisori de pizza

de alinutzika in Pizza, 29 Aug 2011 | 19300 vizualizari

 

Foarte, foarte buni si aspectuosi!!! As manca in fiecare zi, daca as stii ca nu ingrasa...:))) Dar cum stiu ca ingrasa.....incerc sa ma limitez..:)))

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie-25 g
  • 1 praf de sare+ 1 praf de zahar 
  • 100 ml lapte cald apa calda (cat cuprinde) 
  • 1 ou 
  • 4 linguri ulei 
  • ketchup 
  • Pt umplutura: 
  • 1 ardei gras rosu 
  • 1 ardei gras galben (verde)
  •  1 salam de vara (sau sunca) 
  • 1/2 cascaval (sau telemea) 
  • Pt uns melcii: 
  • 3 galbenusuri
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori de pizza:

Se pune faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc, cu mana si se pune laptele cald. Se adauga drojdia faramitata. Se lasa la crescut pana face bule deasupra (cam 15 minute).  Se adauga sarea, zaharul, oul si apa calda cat cuprinde faina, ca sa nu fie nici moale, nici tare. Se adauga uleiul si se mai framanta pana nu se mai lipeste de mana aluatul. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se prepara umplutura.

Cand e dospit, se imparte aluatul in bucati egale, care se intind pe rand,se ung cu ketcup si se umplu cu compozitia preparata. Se ruleaza cat mai mult, astfel, va arata mult mai frumos "melcul".Se taie toata rulada rezultata in felii de aprox. 2 cm. Se pun in tava, fara a fi inghesuiti, pt ca ei cresc si se mai lasa asa vreo 10-15 minute, la crescut. Inainte de a fi bagati la cuptor, se ung cu pensula cu galbenus.

Se dau la copt pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori de pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

alinutzika 1

30.08.2011, 14:57

Luk, Onesta, diva....va multumesc

Silvioara 1

10.10.2011, 13:56

o idee nemaipomenita pt o altfel de pizza

alinutzika 1

10.10.2011, 15:28

Multumesc, Silvioara!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu coronita