Melcisori cu scortisoara

de Sim0na in Prajituri, 20 Mar 2012 | 5173 vizualizari

 

Inspiratie: http://www.lamamaacasa.com/2010/08/melcisori-cu-scortisoara.html

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina alba Baneasa
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare
  • Umplutura:
  • 4 linguri scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • Glazura:
  • 3 linguri lapte
  • 5 linguri zahar pudra
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu scortisoara:

Am batut putin oul, apoi am adaugat zaharul si sarea si am amestecat. Am incorporat uleiul putin cate putin, amestecand cateva minute. Apoi am adaugat coaja de lamaie, laptele la temperatura camerei (eu l-am pus 1 minut pe foc) si drojdia. Am amestecat bine-bine, apoi am inceput sa pun faina, in ploaie, incorporand-o si pe aceasta, spre final framantand cu mana aluatul cateva minute (in varianta Andreei sunt doar 500 g faina, dar mie mi-a luat cu 200 g in plus... probabil faina este de vina). Bila formata am pus-o intr-un castron uns cu ulei, am acoperit cu o folie si am lasat-o la crescut 2 ore.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, am uns masa cu ulei si am intins aluatul cu sucitorul. Grosimea aluatului trebuie sa fie de cca 5 mm sau mai gros. Deasupra aluatului am presarat scortisoara amestecata cu zahar, si am rulat. Cu o ata am taiat rondele de cca 1,5 cm, pe care le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie si unsa cu ulei. Am mai lasat la crescut cca 30 minute. Intre timp am incalzit cuptorul, si am bagat tava la cuptor, la 190 grade, pentru 30 minute, sau pana cand acestea vor prinde o culoare aurie.

Intr-un ibric am pus 3 linguri de lapte si 5 de zahar pudra, si am fiert pana la omogenizare. Cand melcisorii au fost gata, i-am uns cu glazura de mai sus.

Au iesit extrem de gustosi, pufosi si foarte aromatizati!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Sim0na 1

21.03.2012, 22:08

Multumesc mult!

ionela2682 1

22.03.2012, 21:46

Sim0na 1

23.03.2012, 07:47

Multumesc Ionela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cinnabons