Melci de gradina

de dantes in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2016 | 24610 vizualizari

 

Ploile din ultima vreme au determinat aparitia melcilor in gradini. Desi in alte parti melci sunt o delicatesa, la noi se pot manca probabil doar in anumite restaurante. Este intradevar o delicatesa doar daca ai nervi si timp sa-i cureti, ca pregatitul in sine e simplu.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de melci (fara cochilii)
  • sare grunjoasa
  • 150 ml vin alb
  • 2-3 cuisoare
  • 2-3 boabe de ienibahar
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 1 morcov
  • 30 g unt + 2 linguri de ulei
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2-3 catei de usturoi piper macinat
  • 1 lingurita rasa cimbru
  • condimente de legume
  • patrunjel proaspat tocat

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci de gradina:

Melcii se spala sub jet de apa apoi se pun intr-un borcan sau o oala cu capac ca sa nu plece melci la plimbare… Se lasa cateva ore ca sa-si depuna excrementele, dupa care se scug, se spala din nou cu sare grunjoasa ca sa se ia mai usor pelicula lipcioasa de pe cochili. Cand sunt curati se pun intr-un vas si se oparesc ca sa moara melci, dupa care se lasa sa se raceasca in vas.
Cu o furculita, un cutit sau un betisor se scot din cochilii. Se spala iar sub jet si se indeparteaza partile necomestibile.

Se pune la fiert o oala cu apa, 2-3 cuisoare, 2-3 boabe de ienibahar, o foaie de dafin, morcovul, cateva boabe de piper si jumatate din vin iar cad a dat primul clocot se adauga carnea de merci si se mai dau 2-3 clocote, nu mai mult ca se intaresc.

Intr-o tigaie se pune untul si uleiul se adauga melcii si se calesc 2-3 minute se adauga apa cat sa ii acopere si se lasa la fiert pe foc mic, cand scade pe jumatate se adauga vinul si se condimenteaza dupa gust si se fierb in continuare pana scade aproape complet apa. Cand sunt gata se adauga patrunjelul si usturoiul tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci de gradina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

miki_a 1

09.07.2016, 10:51

Chiar sunt buni cei din gradini? Si mie mi se par dar gatiti arata minunat!!!!!!

mirela0911 1

10.07.2016, 12:15

Felicitari pentru rabdare!

Zamfira 1

19.07.2016, 08:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec de branza cu masline si sunca