Acesti melcisori imi aduc aminte de Romania si nu ca ar reprezenta vreun fel de mancare nationala ci pur si simplu ii mancam destul de des in drum spre sau de la serviciu.
Puneti drojdia si o lingurita de zahar in laptele caldut si lasati la dospit.
Cand a inceput sa se formeze ca o spuma la suprafata turnati maiaua peste faina apoi adaugati oul, praful de sare, margarina si zaharul. Apoi framantati pana obtineti o coca moale.
Acoperiti aluatul cu un prosop de bucatarie curat si lasati sa creasca la loc caldut pana ce isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut framantati din nou pana ce devine elastic apoi intindeti o foaie cam de 2 mm grosime.
Amestecati untul cu zaharul si scortisoara si intindeti amestecul peste foaia de aluat.
Rulati aluatul si taiati rondele cam de doua degete grosile.
Asezati rondelele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati sa mai creasca inca 10-15 minute.
Ungeti melcii cu galbenusul batut si lingura de lapte apoi coaceti in cuptorul incins la 180C/350F/gaz 4 pentru aproximativ 30 de minute sau pana ce devin aurii.
Puteti glazura cu putina ciocolata alba topita sau simpli.
POFTA BUNA!!!