Pentru ca imi plac mult si dovleacul si cocosul si am executat aceasta reteta.
Multumesc Nicoleta pentru inspiratie.
Am scos din frigider foaia de aluat.
Am curatat dovleacul si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
Am calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie.
Dupa ce s-a inmuiat putin, l-am pus intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine sucul. Din cand in cand am apasat cu o lingura.
l-am lasat sa se raceasca.
Am intins uniform dovleacul peste foaia de aluat. Am presarat cocosul peste dovleac.
Am rulat strans (pe latimea foii). (Pentru a se taia mai bine feliile, se da la congelator pentru aproximativ 20 de minute sa se intareasca.)
Am taiat felii de 1, 5-2 cm, le-am uns cu putin unt amestecat cu cateva linguri de lapte si le-am pus in tava pe hartia de copt.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180° C pentru 25-30 de minute.
Pofta buna!
1
Se lasa sa se scurga bine sucul de la dovleac.