Sunt o norocoasa. Am niste bunici minunati si gospodari. De cand ma stiu am consumat branza facuta de bunica mea. Foarte rar cumpar din comert.
Le sunt complet recunoscatoare bunicilor mei pentru toate bunatatile de la tara cu care ma rasfata. Pur si simplu ii iubesc :X
Intr-o oala cu apa, un praf de sare si putin ulei punem pastele la fiert timp de 15 minute (in functie de instructiunile de pe pachet).
In acest timp, intr-un bol maruntim branza, adaugam oualele si putina sare si amestecam bine, cat sa se lege bucatelele de branza.
Dupa ce s-au fiert pastele, se scurg si se clatesc cu apa rece.
Apoi intr-o oala se pune putin unt pentru uns, si se amesteca pastele cu compozitia de branza obtinuta si cu smantana.
Se baga la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 minute.
Se servesc atat calde cat si reci.
Pofta buna!
1
atentie la sare, adaugati in functie de cat de sarata este branza