Medalion de crap cu salsa de rosii si sparanghel

de elucubratiiculinare in Crap / Caras, 24 Feb 2017 | 3555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 buc medalion crap
  • Pentru salsa:
  • 6 fire sparanghel
  • 6 roșii cherry
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat mărunt
  • 1 ceapă roșie mică
  • sare
  • piper
  • opțional ardei iute
  • Pentru sos:
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri iaurt natur
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță ulei
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de crap cu salsa de rosii si sparanghel:

Medalioanele de crap se spală, se condimentează cu sare și piper.
Se pun pe grilul/grătarul încins și se lasă 3-5 minute pe fiecare parte.

SALSA:
Sparanghelul se spală, se curăță de partea mai groasă, se stropește cu puțin ulei de măsline și se pune pe grătarul/grilul încins pentru 2 minute pe fiecare parte.
Se pune pe un platou să se răcească.

Se spală roșiile, pătrunjelul, se curăță și spală ceapa.
Roșiile se taie în patru, roșia se taie julienne, pătrunjelul se toacă mărunt și sparanghelul se taie în trei.

Se amestecă toate într-un castron.
Adăugăm ulei de măsline și condimentăm cu sare și piper.
Dacă optați pentru ardei iute, acesta se taie feliuțe subțiri, după eliminarea semințelor și a cotorului.

SOS:
Pentru că deja a devenit obișnuință (nici un pește fără usturoi și lămâie), acest sos nu avea cum să lipsească!
Usturoiul se zdrobește în mojar sau se toacă mărunt.
Se amestecă cu iaurtul, muștarul, uleiul de măsline, pătrunjelul verde tocat mărunt și zeama de lămâie.
De cele mai multe ori adaug și coajă rasă de lămâie.
Condimentăm cu sare și piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de crap cu salsa de rosii si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]