Mazurek este o prajitura poloneza care se face de obicei la Pasti sau alte sarbatori si seamana ceva ceva cu o combinatie intre un cheesecake si o pasca.
Reteta originala nu suna exact cum imi placea mie asa ca am adaptat-o.
Aluat:
Toate ingredientele se amesteca pana la obtinerea unui aluat dens dar farimicios.
¾ din aluat se intinde cu mana in tava neunsa cat mai uniform posibil. Se ridica o margine ingusta.
Restul de aluat se pune intr-o punga de nailon si se lasa in congelator.
Umplutura:
Aluatul din tava se unge cu gem.
Se bat albusurile spuma tare cu zahar , se adauga frisca lichida si branza de vaca si se bate in continuare.
Se adauga vanilia.
Crema rezultata se intinde peste stratul de gem.
Se scoate aluatul ramas din congelator si se rade fulgi mari (pe razatoare de branza ) astfel incat sa acopere toata suprafata cremei de branza.
Se coace pe treapta 1 a cuptorului cu gaz 40-45 minute sau pana devine aurie si umplutura se clatina usor.
Rece se pudreaza cu zahar pudra.