Marmelada din fructe

de gaby_gabytza in Dulceata / Gem, 12 Dec 2019 | 6175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune
  • 1,5 kg pere
  • 1,5 kg mere
  • 500 g zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmelada din fructe:

Spalam prunele, le taiem in doua si le scoatem samburii.

Spalam merele si perele. Le taiem bucati mari si dam deoparte cotoarele. Eu le-am lasat cu coaja pe toate.

Am folosit masina de carnea si le-am dat pe toate prin ea sa iasa mai marunt, dar puteti da prin razatoare sau robot fiecare cum are si cum vrea :D.

Rasturnam totul intr-o oala si le dam la fiert.Adaugam zaharul si amestecam pana se incorporeaza bine.Cand incepe sa fiarba dam focul mediu dupa care focul mic dar amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.Cand incepe sa se ingroase trebuie amestecat des ca sa nu se prinda.O sa dureze ceva timp pana e gata dar merita

Pregatim o caserola tapetata cu folie alimentara si o umplem cu marmelada.Am acoperito si am dato la racit peste noapte.

Eu am rasturnato dupa doua zile,i-am indepartat folia alimentara si a iesit delicios de bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada din fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de struguri