Vecina mea batranica mi-a adus zilele trecute o plasa de gutui din gradina de la ea (Bio) aromate. Si totodata mi-a dat reteta ei de succes -simpla, rapida si minunata. Pare prea simpla sa fie buna, dar eu am incercat si a ramas favorita mea.
Gutuile le-am spalat foarte bine, sa indepartez tot puful . Am folosti gutuile cu coaja cu tot, doar am scos cotorul. Deci fructele spalate le-am taiat cubulete potrivite si le-am pus in cucta (oala cu presiune) cu zaharul (puteti folosi zahar alb sau brun) si apa. Lasam sa fiarba sub presiune 15 minute (dupa ce incepe se fiarba). Stingem si cu grija lasma sa iasa aerul .
Gutuile fierte se paseaza cu blenderul vertical pana devine o pasta. Punem putin suc de lamaie si gata marmelada noastra. Eu nu am folosit conservant deoarece pastrez marmelada in frigider in caserole de plastic si am dat cadou restul. Dar voi putei adauga daca puneti la borcane.
Este minunata, aromata, are o textura perfecta. Eu m-am indragostit de ea!