Margarete (macarons fals)

de Patty in Mancare copii, 17 Mai 2016 | 4101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua;
  • 140 g zahar pudra;
  • 140 g faina alba;
  • 1 lingurita zahar vanilinat;
  • esenta dupa preferinta;
  • colorant alimentar;
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Margarete (macarons fals):

  Intr-un bol se mixeaza cele 2 oua intregi cu zaharul vanilinat,apoi zaharul pudra cernut se pune peste oua in 3 reprize si se mixeaza foarte bine aproximativ 20 minute pana se topeste tot zaharul.

   Cand zaharul s-a topit se pune faina si se amesteca ca la macarons cu ajutorul unei spatule cu miscari lente de jos in sus. Se adauga colorantul alimentar (dupa preferinta) si esenta si se omogenizeaza pana compozitia curge de pe spatula ca o panglica.

   Cu ajutorul unui pos se toarna compozitia intr-o tava de macarons sau pe hartie de copt formand discuri uniforme.

   Tava cu margarete se lasa la uscat timp de 24 ore, dupa care se introduce la cuptor pentru 12-14 minute la temperatura de 140 grade.

   Cand sunt gata se scoate tava si se lasa 5-10 minute la racit pentru a se putea dezlipi usor.

   Se umplu dupa prefeinta cu diferite creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Margarete (macarons fals)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bya Ralu 1

18.05.2016, 21:37

nuky 1

21.05.2016, 18:44

Spune-mi ce inseamna "la uscat"?

Patty 1

21.05.2016, 20:11

Nuki,"la uscat"adica atunci cand atingi macarons-ul cu degetul,acesta are suprafata foarte lucioasa si nu se lipeste de deget.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Porcusori