Maqlube a la Husny

de Sidy in Pui, 30 Mai 2010 | 7864 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la o buna prietena de-a mea care locuieste in Iordania , Husny( Camelia), careia ii multumesc foarte mult pentru minunata reteta.
In limba araba,”maqlub”,inseamna intors(pe dos).Deci,mai pe-ntelese,ar fi “cu fundu-n sus”.
Avem de-a face cu o mincare “cu fundu-n sus”....adica cu un fel de baza in forma de ...tort.
Ea a facut preparatul in “rice cooker” dar eu neavand l-am facut intr-un vas mai inalt pe care l-am bagat la cuptor. Puteti sa-l preparati si deasupra pe aragaz...

 

INGREDIENTE

1 pui

1 conopida

3 rosii

3 morcovi

1 ceapa

o cana mare ( 300 ml)orez

3 linguri ulei de masline

sare

piper

ienibahar

10 boabe cardamom

7 boabe cuisoare

1 lingurita turmenic( curcuma) pudra

1/2 lingurita cumin verde pudra

1/2 lingurita piper macinat

1/2 lingurita cardamom macinat

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maqlube a la Husny:

Puiul se curata, se spala si se transeaza apoi il punem la fiert cu ceapa curatata , sare, boabele de piper, enibahar, boabele de cardamom si de cuisoare.Il lasam sa fiarba de jumatate.
Morcovii se curata, se spala si se taie rondele, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare.
Conopida se desface in buchetele si se opareste in apa cu sare.
Rosiile spalate le taiem rondele.
Orezul se spala in mai multe ape si il lasam la inmuiat in apa calduta pina il folosim.
Intr-un vas mai inalt pe care il putem baga la cuptor punem rosiile taiete rondele, astfel incat sa acopere fundul acestuia.
Rasturnam apa in care au fiert conopida si morcovii.
Peste rosii montam bucatile de carne semi fierte, apoi conopida oparita si morcovii peste.
Orezul scurs de apa, il amestecam cu pudra de turmenic, piper,cumin verde , sare si cardamom.
Il rasturnam peste morcovi si adaugam supa in carea afiert puiul, astfel incat zeama sa depaseasca orezul. Daca nu ajunge mai adaugam apa.
Bagam vasul in cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se faca maqlube aproximativ o ora, ora si jumatate.
Cand orezul este gata punem peste el 3 linguri ulei de masline si lasam vasul acoperit in aragazul cu focul stins, cam 20 minute.
Punem o farfurie peste vas si cu miscare iute rasturnam maqlube cu fundul in sus pe farfurie, pentru a putea fi servit.
Eu l-am lasat sa se raceasca pina a doua zi cand am facut aceasta operatiune.
Servim maqlube cu salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maqlube a la Husny" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sidy 1

02.06.2010, 09:42

E foarte sanatoasa si buna pentru copilasi...totul este fiert...

babi5 1

25.06.2013, 20:16

Imi place mult

iry-gabriela 1

25.06.2013, 20:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu dovlecei en papillote