Mâncărică de ștevie cu ou poșat

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 23 Apr 2016 | 4380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 castron mare cu ștevie - aprox. 1 kg 1 legătură ceapă verde 1/2 ardei gras/kapia roșu 100 ml suc de roșii 4 linguri ulei de măsline 4 ouă sare piper pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de ștevie cu ou poșat:

Se spală bine frunzele de ștevie.  Se înlătură nervura îngroșată a fiecărei frunze. Se pune apă la fiert cu un praf de sare.  Să folosim o oală mai mare pentru a ne încăpea toate frunzele odată. Când apa începe să clocotească, se adaugă frunzele de ștevie și se lasă maxim 3 minute. Se scot frunzele într-un castron cu apă rece, apoi se pun la scurs. Când s-au mai răcit, se toacă grosier. Se călește ceapa verde tocată mărunt în ulei. Pentru cei care evită prăjelile, pot adăuga și apă. Se adaugă și ardeiul kapia tocat mărunt. Se lasă la foc mic 5 minute. Adăugăm sucul de roșii, 200 ml apă și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm ștevia și după 2-3 minute oprim focul. Condimentăm cu sare și piper. Acum ne ocupăm și de ouă. Se pune apă la fiert într-o oală. Când aceasta începe să fiarbă, adăugăm 1 lingură oțet și cu o lingură amestecăm în așa fel încât să facem un mic vârtej. Oul spart din prealabil într-un castronel se răstoarnă în vârtejul creat. Se lasă 3 minute pentru un gălbenuș moale și 6-7 minute pentru un gălbenuș închegat. Se poate orna la servire cu frunzulițe de pătrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de ștevie cu ou poșat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

24.04.2016, 15:16

laura_n 1

25.04.2016, 13:48

nu am cuvinte sa exprim ce pofta mi-ai facut! big, big like!

CameliaR 1

12.05.2016, 11:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu carnati