retete de post economice
E prima data cand pregatesc soia si pentru aceasta reteta am aruncat un ochi si pe reteta postata de Laura.
Iata cateva beneficii ale consumului de soia (conform site-ului www.csid.ro):
Consumul de soia este recomandat în caz de astenie, surmenaj, convalescenţă, hepatită, diabet, gută, reumatism, dislipidemii, ateroscleroză, hipertesiune arterială, cardiopatie ischemică, obezitate.
În plus, datorită conţinutului său bogat în proteine integrale este un aliment de bază pentru dieta vegetarienilor, care poate suplini absenţa proteinelor animale.
Fitosterolii, lecitina, acizii graşi Omega-3 şi alte substanţe din compoziţia seminţelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar.
Soia are efecte benefice şi în ceea ce priveşte funcţionarea tractului digestiv, uşurând procesele digestive şi de asimilare. Consumarea produselor pe bază de soia duce şi la un mai bun reglaj în ceea ce priveşte ciclurile menstruale.
Izoflavonele, adică acei compuşi asemănători hormonilor feminini, contribuie la echilibrarea organismului femeilor aflate la menopauză, precum şi la combaterea efectelor menopauzei – osteoporoză, bufeuri, stări psihice contradictorii, circulaţie proastă.
Cureti si speli legumele.
Cubuletele de soia le pui la fiert in apa, cu putina sare, timp de 10 minute. Dupa ce au fiert, le scoti si le lasi la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa o tai julien, usturoiul il zdrobesti, morcovul il dai pe razatoarea mica, rosia o tai cubulete, iar ardeiul il tai feliute.
Intr-o tigaie mare, pui ulei de masline si pui la calit ceapa, usturoiul si morcovul, apoi adaugi ardeiul, rosiile, o lingura de condiment legume si o canita de apa. Adaugi sare si piper dupa gust. Lasi sa fiarba pana cand se inmoaie legumele apoi adaugi cubuletele de soia si mai lasi sa fiarba vreo 10 minute. Adaugi patrunjelul tocat si servesti.