Mancarica de naut

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2013 | 7419 vizualizari

 

Este prima data cand prepar asa ceva. Am gasit aceasta reteta pe site-ul Lalena. Am indraznit sa modific putin reteta ca sa fie in totalitate pe gusturile noastre. Va fi o garnitura care o voi prepara des, ca tare mi-a mai placut!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. naut (fiert);
  • 1 ceapa potrivita;
  • 2 catei usturoi;
  • o rosie zemoasa/ 1 cutie rosii in suc propriu;
  • 3-4 linguri ulei de masline;
  • 1 lingurita praf de curry;
  • 1/2 lingurita boabe de mustar (optional);
  • 1 lingurita boia de ardei dulce;
  • sare;
  • 2 catei de usturoi tocati marunt;
  • patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de naut:

Tocam marunt ceapa si rosia. Punem intr-un vas uleiul de masline si adaugam boabele de mustar.

Adaugam ceapa si lasam sa se rumeneasca putin. Punem rosiile din conserva sau rosia tocata marunt si putina apa. Presaram condimentele, amestecam si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute.

Scurgem nautul de apa si il adaugam peste sosul format.

Presam si tocam marunt usturoiul, apoi il adaugam peste mancarica. Amestecam si mai lasam maxim 3-5 minute.

Oprim focul, adaugam patrunjelul tocat si servim. 

TIPS-URI

1

Este o garnitura care se prepara rapid si este extraordinar de aromata!

2

Dublati sau triplati cantitatile in functie de numarul de persoane pe care il aveti la masa. Cantitatile mentionate in reteta sunt pentru 2 persoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

epurasha2bb 1

25.05.2013, 14:49

si eu vreau sa incerc , inca nu am mancat naut!arata tare bine!

Patricia Iordache 1

25.05.2013, 15:07

E foarte buna! Si pentru mine a fost prima data cand am mancat si mi-a placut

nilgun 1

04.08.2013, 21:18

e f buna...eu am mai mancat si e delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]