Mancarica de naut

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2013 | 6385 vizualizari

 

Este prima data cand prepar asa ceva. Am gasit aceasta reteta pe site-ul Lalena. Am indraznit sa modific putin reteta ca sa fie in totalitate pe gusturile noastre. Va fi o garnitura care o voi prepara des, ca tare mi-a mai placut!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. naut (fiert);
  • 1 ceapa potrivita;
  • 2 catei usturoi;
  • o rosie zemoasa/ 1 cutie rosii in suc propriu;
  • 3-4 linguri ulei de masline;
  • 1 lingurita praf de curry;
  • 1/2 lingurita boabe de mustar (optional);
  • 1 lingurita boia de ardei dulce;
  • sare;
  • 2 catei de usturoi tocati marunt;
  • patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de naut:

Tocam marunt ceapa si rosia. Punem intr-un vas uleiul de masline si adaugam boabele de mustar.

Adaugam ceapa si lasam sa se rumeneasca putin. Punem rosiile din conserva sau rosia tocata marunt si putina apa. Presaram condimentele, amestecam si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute.

Scurgem nautul de apa si il adaugam peste sosul format.

Presam si tocam marunt usturoiul, apoi il adaugam peste mancarica. Amestecam si mai lasam maxim 3-5 minute.

Oprim focul, adaugam patrunjelul tocat si servim. 

TIPS-URI

1

Este o garnitura care se prepara rapid si este extraordinar de aromata!

2

Dublati sau triplati cantitatile in functie de numarul de persoane pe care il aveti la masa. Cantitatile mentionate in reteta sunt pentru 2 persoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

epurasha2bb 1

25.05.2013, 14:49

si eu vreau sa incerc , inca nu am mancat naut!arata tare bine!

Patricia Iordache 1

25.05.2013, 15:07

E foarte buna! Si pentru mine a fost prima data cand am mancat si mi-a placut

nilgun 1

04.08.2013, 21:18

e f buna...eu am mai mancat si e delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de naut cu spanac si curry in stil asiatic - Reteta savuroasa cu legume