Mancarica de linte

de anaiordan in Mancaruri cu carne, 23 Oct 2009 | 16408 vizualizari

 

Iata cateva informatii de pe Wikipedia:

Lintea este catalogată ca aliment de grad nutriţional A datorită conţinutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor şi proteină şi conţinutului extrem de scăzut de grăsimi. Lintea nu conţine colesterol şi aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal/100g, în funcţie de varietatea preparată şi modul de preparare.
Lintea este o plantă originară din Orientul Apropiat şi a fost una dintre primele plante cultivate de om pentru a fi utilizată în alimentaţie, incă din Neolitic.

În prezent, lintea este utilizată extensiv la scară globală, fiind preferată de populaţia asiatică şi mediteraneană, precum şi de către vegetarieni.

Si cum eu sunt in Grecia...al ei genul asta de alimente se gaseste peste tot, il onsuma foarte mult..reunosc imi place si mie dar nu la fel de mult ca grecilor.

 

INGREDIENTE

  • 2 canutze si jumatate de linte
  • 1morcov, 1 ardei capia rosu (se poate pune si o ceapa medie..eu nu am avut)
  • suc de rosii o cana...sau bulion 2-3 linguri
  • ulei de masline
  • sare, piper, paprica, oregano
  • 250g carne porc-optional...eu o aveam in congelator
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte:

Preparare:

Se pune lintea la fiert, se lasa cam 20 minute pana da in clocot de cateva ori, apoi i se schimba apa. Acest procedeu de face de inca doua ori, pentru a curata negreala care o lasa lintea la fiert.

Se pune la fiert si carnea. La ultima schimbare de apa la linte se poate folosi apa in care a fiertcarnea. Cand lintea este la fiert in ultima apa se adauga si carnea deja fiarta. Intre timp se pun la calit in putin ulei de masline ardeiul si morcovul, peste care se adauga sucul de rosii. Dupa ce au fiert cateva minute se adauga peste linte si carne. Se asezoneaza cu condimente si se mai lasa la fiert pana mai scade zeama.

La sfarsit se pune patrunjel si se lasa doua trei minute pentru a se amesteca aromele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

anaiordan 1

28.10.2009, 19:01

inseamna ca ai patit-o de te lauzi asa de mult...

iSyc 1

28.10.2009, 20:14

@lintaru&fasolaru : nu vrei te rog sa canti pe la alte mese ?

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pipote si inimi