Carnea de porc se spala bine si se taie cuburi.
Intr-o cratita se pune la incins uleiul iar apoi se da la calit carnea de porc
Cepele se taie rondele si se pun peste carne la calit.
Usturoiul se taie rondele si ardeiul se taie cubulete iar apoi se pun peste carne.
La calit se lasa circa 10 min adaugand o lingura cu apa.
Dupa ce am calit legumele cu carnea adaugam apa si lasam la inabusit circa o ora, se pune un capac peste cratita.
Intre timp taiem rondele catraveciorii si-i punem la scurs, daca aveti castraveciori prea sarati trebuie sa-i fierbeti in prealabil si apoi sa-i scurgeti.
Dupa ce a trecut ora in care s-a inabusit carnea adaugam castraveciorii, storsi bine de saramura, si lasam la inabusit inca 15 min.
Apoi, se adauga sosul de rosii amestecat cu zahar si se lasa la foc mic pana este gata carnita.
La sfarsit pui sare si piper dupa gust, cimbru si marar tocat.
Se serveste alaturi de un pahar cu vin alb sec.
Pofta buna!