Mancare de urzici cu amaranth

de blackbeers in Mancaruri de legume, 14 Mai 2017 | 2593 vizualizari

 

 
Umbland mult prin lume, cu un buget redus, isi pune amprenta pe modul de a-ti pregati mesele. Cand calatoresc prin Europa si stau la hosteluri, ma simt de a dreptul ca si intr-un serial tip “Survivor”. Pentru unii, poate fi inimaginabil sa te descurci oriunde pe batranul continent, cu un buget de pana in 2 Euro/zi. Eu reusesc asta, bazandu-ma foarte mult pe sectiunile de “free-food” ale hostelurilor, ofertele speciale din piata sau supermarketuri sau ca si in acest caz folosind ce ofera mama natura.
Zilele trecute, abia am ajns in nordul Angliei si am avut ghinionul ca primul hostel de care am dat sa nu-mi ofere mai nimic la sectiunea free-food. In general, peste tot gasesti paste, orez, condimente dar si legume, fructe, branzeturi, mezeluri, dulciuri, uneori chiar si bauturi. Dar am avut noroc cu “Mama-natura” si asa s-a nascut urmatoarea reteta care mi-a reusit super gustoaasa.
Cand am iesit dimineata la plimbare, in drum spre centru orasului York, pe malul raului, am dat peste o abundenta de urzici. M-am gandit imediat sa culeg o portie la intoarcere si mai vad eu cum ii pot gati. Aveam si un minim de ingredient aduse cu mine de acasa, ma gandeam oi reusi ceva. Zis si facut, la intoarcere am cules urzicile, dar pana urma le-am gatit a doua zi in Newcastle. Iata reteta inventata care desigur se poate adapta dupa plac sau in functie de ingrediente.
A iesit genial, sanatos si satios. Puteti folosi curry, chimion macinat sau ce condiment va plac. Arahidele le puteti inlocui cu caju. Puteti razui si parmesan deasupra sau adauga ciuperci. Variantele sunt multiple. Aceasta combinatie cu amaranth mi-a placut mai mult decat cel cu orez ce obisnuiam sa mai fac, mai gustos si nu atat de uscat.
Succes la inventii!
 Si nimanui sa nu i se faca mila de mine, la publicarea articolului in a patra zip e traseu in Edinburgh deja am surplus de alimente…
J

 

INGREDIENTE

  • 1 manunchi de urzici
  • 50 g amaranth
  • 1 ceapa galbena (dar poate fi si rosie)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de shichimi (sau alte condimente)
  • 2 linguri de ulei (de rapita, masline, susan sau de care dispuneti)
  • Arahide coapte (eu am folosit unele nesarate) fara coaja
  • ¼ pahar vin rosu sec
  • 2 linguri de lapte
  • sare dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici cu amaranth:

 

 

Urzicile le-am oparit pentru cateva minute, in apa sarata, dupa care le-am pus la strecurat. Am pastrat apa in care au fiert.

Intre timp, am calit ceapa si usturoiul in cca. doua linguri de ulei de orez (caci asta am gasit). Am adaugat urzicile strecurate si tocate si amaranthul fiert,ramas din ziua anterioara. Le-am condimentat cu shichimi (singurul condiment ce aveam la mine), dar foarte complex. Shichimi vine din bucataria japoneza si inseamna sapte condimente. Am adaugat in doua trei trepte, din apa strecurata de la urzici, arahidele coapte, un pic de vin rosu si un plic de lapte pt cafea. Am mai tinut un minut tigaia pe foc, amestecand in continuu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici cu amaranth" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Urzici cu usturoi si lapte