Mancare de spanac ca la mama acasa

de Irina in Mancaruri de post, 19 Mar 2013 | 66646 vizualizari

 

Cel mai tare ma bucur cand apar in piata "verziturile". Nu stiu la ce sa ma opresc atunci cand trec printre tarabele cu salata verde, spanac, loboda, leurda, untisor, ceapa si usturoi verde. Am ales niste spanac proaspat si am facut o delicioasa Mancare de spanac ca la mama acasa, numai buna pentru o zi de post.

 

INGREDIENTE

    Ingrediente Mancare de spanac ca la mama acasa

  • 1 kg spanac proaspat
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 8 rosii cherry
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac ca la mama acasa:

Am spalat si am curatat bine spanacul.

Ceapa si usturoiul le-am taiat si le-am pus intr-un vas in ulei incins. Le-am adaugat putina apa si am acoperit pentru a fierbe inabusit.

Cand s-au inmuiat, am adaugat spanacul, putina sare si piper si putina apa. Eu am oparit spanacul inainte, de teama sa nu se ofileasca, pentru ca nu l-am preparat imediat ce l-am cumparat. 

La scurt timp, pentru ca nu-i trebuie prea mult spanacului sa fiarba, am adaugat rosioarele taiate jumatati si am mai lasat putin la foc, in vasul acoperit cu capac.

Inainte de a stinge focul am stors inca putin usturoi verde deasupra si am adaugat zeama de lamaie, pentru un gust cat mai fresh.

Am prajit cateva felii de paine pentru a le servi impreuna cu mancarea, dar se poate servi si alaturi de mamaliguta.

Incercati si rulouri cu spanac si telemea, sunt un deliciu!

Pofta buna, va invit la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata