Mancare de spanac

de Ina in Mancaruri de post, 22 Mar 2012 | 29452 vizualizari

 

Poftiti la masa, este inca fierbinte! :-bd

 

INGREDIENTE

  • 2 kg spanac crud
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei
  • 3 linguri faina
  • sare/ delikat
  • 2 litri apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac:

  Indepartam coditele de spanac, iar frunzele le spalam  bine in apa rece.

  Punem  la fiert cca 2 litri apa cu o lingura de sare  sau delikat. Cand apa clocoteste, punem frunzele de spanac ( putin cate putin ) pe care le oparim 1 minut si le scoatem intr-un alt vas, pana oparim intreaga cantitate de spanac.  Cand se raceste putin, il tocam ( eu l-am pus la robot, ca aveam prea mult :"> , dar arata mai bine sa lasati frunzele mai mari ).

  Separat, tocam  marunt usturoiul si ceapa si le calim in putin ulei , apoi adaugam spanacul tocat si cateva polonice din zeama in care l-am oparit, amestecand bine. ( 5-6 polonice, in functie de consistenta pe care vrei s-o obtii ). Lasam sa fiarba la foc mic, timp in care facem rantasul : amestecam 3 linguri de faina cu o ceasca de apa rece si strecuram lichidul peste spanacul clocotind, amestecand sa nu faca cocoloase. Daca dorim ca sosul sa fie mai gros, repetam operatiunea cu faina. Cand spanacul e fiert si are consistenta dorita oprim focul si potrivim de sare. 

  Servim fierbinte, cu oua ochiuri alaturi ( sau fara, daca doriti o mancare de post ).

TIPS-URI

1

Incercati sa tocati spanacul cu cutitul, in bucati mai mari. Mie mi-a fost cam lene, dar va asigur ca va arata mult mai bine pe farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

madi_marin 1

23.03.2012, 20:55

cat de mult imi place... simplu si taaaare bun...

diana_k 1

23.03.2012, 21:38

foarte bun, eu il fac cu lapte.

portiadelumina 1

17.10.2013, 15:50

Pe asta n-am comentat-o pentru că eram în post atunci

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de ghebe