Poftiti la masa, este inca fierbinte! :-bd
Indepartam coditele de spanac, iar frunzele le spalam bine in apa rece.
Punem la fiert cca 2 litri apa cu o lingura de sare sau delikat. Cand apa clocoteste, punem frunzele de spanac ( putin cate putin ) pe care le oparim 1 minut si le scoatem intr-un alt vas, pana oparim intreaga cantitate de spanac. Cand se raceste putin, il tocam ( eu l-am pus la robot, ca aveam prea mult :"> , dar arata mai bine sa lasati frunzele mai mari ).
Separat, tocam marunt usturoiul si ceapa si le calim in putin ulei , apoi adaugam spanacul tocat si cateva polonice din zeama in care l-am oparit, amestecand bine. ( 5-6 polonice, in functie de consistenta pe care vrei s-o obtii ). Lasam sa fiarba la foc mic, timp in care facem rantasul : amestecam 3 linguri de faina cu o ceasca de apa rece si strecuram lichidul peste spanacul clocotind, amestecand sa nu faca cocoloase. Daca dorim ca sosul sa fie mai gros, repetam operatiunea cu faina. Cand spanacul e fiert si are consistenta dorita oprim focul si potrivim de sare.
Servim fierbinte, cu oua ochiuri alaturi ( sau fara, daca doriti o mancare de post ).
1
Incercati sa tocati spanacul cu cutitul, in bucati mai mari. Mie mi-a fost cam lene, dar va asigur ca va arata mult mai bine pe farfurie.