Este o mancarica delicioasa pe care eu o fac destul de des in post si v-o recomand si voua! O puteti face si cu carne (de pui in general) iar daca folositi masline, neaparat sa fie negre si desarate (daca sunt prea sarate, se desareaza in apa fierbinte, pentru 5 minute)
Se curata prazul de partea verde si se spala bine in jet de apa rece.
Se taie bucati (cca 2 cm) si se caleste usor in ulei cu un praf de sare, picurand din cand in cand cate putina apa (ca sa nu se lipeasca).
Se adauga maslinele, boabele de piper, foaia de dafin si se stinge cu vin.
Se lasa sa dea cateva clocote apoi se da la cuptor, acoperit cu un capac ca se inmoaie (cam 30 minute trebuie sa stea in cuptor).
Se scoate dupa acest timp si se adauga bulionul (pasta de tomate) si se mai lasa 5 – 10 minute la cuptor, de data aceasta descoperit ca sa se rumeneasca frumos.
Se adauga patrunjelul verde tocat fin si se serveste cu pofta!
Este delicios!
Daca nu tineti post, se poate gati cu carne!
Nota: se evita sa se amestece prea mult cu lingura prin mancare ca sa nu se sfarame!
1
se evita sa se amestece prea mult cu lingura prin mancare ca sa nu se sfarame!