Acest preparat l-am gasit in cartea " Bucatele noastre" (Horia Varlan), pagina 171. Am pastrat intocmai titlul, iar gustul final al preparatului a fost excelent!
Cum preparam mazarea:
Tocam marunt ceapa, iar morcovul il taiem rondele. Incingem uleiul si inabusim usor zarzavatul. Adaugam mazarea, 3 cani cu apa (aprox 750 ml.) , acoperim cu un capac si fierbem la foc domol, timp de 20 minute.
Amestecam faina, zaharul, sucul de rosii, sarea si nucsoara, adaugam peste mazare si continuam fierbearea inca 10 minute.
Presaram marar proaspat, tocat.
Cum preparam friganelele:
Incingem uleiul intr-un vas cu peretii inalti.
Batem oul cu un praf de sare.
Turnam laptele intr-o farfuriuta adanca si inmuiem feliile de paine, apoi le inmuiem in ou si le prajim in uleiul incins, timp de - minute, pe ambele parti.
Servim mancarea de mazare cu friganelele alaturi.